2024-05-23
我特別中意有海景嘅餐廳,有戶外空間更好,飲飽食醉 可以吹吹海風 🌊🌬️ 浪漫又寫意💕 好多人都擔心會很貴,我就發現一間海景餐廳嘅Dinner tasting menu 只係 $378 / person❗️ 勁抵‼️而且份量多😯又幾好食,Starting 每人選2款,Warm Up 都係每人選2款,Main 一款,Dessert一款,即係每人包6款嘢食😍😍我揀咗三文魚Tata,➕法國生蠔🦪 配微酸特汁,非常開胃 😬白酒蕃茄燴青口😬青口嫩滑,醬汁濃同時帶有蕃茄fresh,食到意猶未盡😚鵝肝佐奶油蛋捲 foie gras on buttered Brioche with balsamic reduction ❤️冇得頂👍🏻👍🏻👍🏻 表面焦香,綿綿口感😚 入口即溶🤤 價值不菲,但售價超值。 大蝦天婦羅 Prawn Tempura 🍤 不過不失, 鱈魚墨西哥夾餅Cod Fish Taco🌮 就好出色😋 外焦脆、內香濃,還有粒粒魚肉碎燒比目魚配薯蓉 🐟廚藝一級棒🌟 外皮薄脆,魚肉鮮滑juicy😍 西班牙海鮮飯 🦐🥘醬汁多,濕濕的有點像泡飯,我喜歡💕因為醬汁有海鮮的鮮甜🥰
白酒蕃茄燴青口😬
青口嫩滑,醬汁濃同時帶有蕃茄fresh,食到意猶未盡😚
大蝦天婦羅 Prawn Tempura 🍤 不過不失,
燒比目魚配薯蓉 🐟
廚藝一級棒🌟 外皮薄脆,魚肉鮮滑juicy😍
西班牙海鮮飯 🦐🥘
醬汁多,濕濕的有點像泡飯,我喜歡💕因為醬汁有海鮮的鮮甜🥰