2016-06-28 218 瀏覽
過晒LUNCH TIME先和同事出來揾食,口淡淡食下炸雞都好喎,於是接受了店員的招來入去一試。一個TEA SET 包一款炸雞和一個小食加一杯汽水,好抵(ORDER第二個TEA SET半價啊)。試咗柚子炸雞,好香的柚子味,食落層柚子蜜又甜又酸,好開胃,仲有少少柚子肉!而且雞件炸得好香好脆,肉質又唔會因為受過高温煮炸失了太多水份而太硬實,依然幾彈牙同夠滑。個小食真係一D都唔小!看圖都見佢中間的牛肉都好足料,而且啲牛肉都煮得幾夠味,食落每一個Kimbab都覺得好滿足的。而我同事叫咗個紅餅做小食,又係大大個,有半塊面咁大,真係估唔到佢做甜食都會做得咁好,個紅餅上菜時係好熱的,而且外脆內軟,好香牛油味,裏面的紅豆蓉好細,成個餅都好完美。竟然連個汽水都冇得彈,叫咗杯可樂,大大杯當然啦,仲幫你放片小檸檬落去,真係一絲不苟。
而我同事叫咗個紅餅做小食,又係大大個,有半塊面咁大
2016-05-16