2022-12-21
平時食過日式嘅鐵板燒,今晚朋友就同我試吓台式嘅鐵板燒,而平時行過都少落去地下嘅food court,所以唔知這裡有這間台式鐵板燒,幸好朋友發現,她同公司朋友搵食時發現這裡午餐超抵食外,晚市嘅鐵板燒都十分豐富,所以今晚就相約一齊點了這個牛饌套餐!落單後師傅即時在鐵板上開始準備今晚嘅套餐,同日式鐵板燒唔同係在出菜嘅節奏,台式會同時間一道一道菜式上枱,唔似日式見食客差不多再出第二道菜式,個人覺得兩種風格各有好處,最緊要都係由廚師煮出美味食物最重要!師傅在鐵板上即時將牛之盛合之宮崎和牛,澳洲和牛,美國安格斯三款牛在熱燙燙嘅鐵板上燒,配上兩款口味嘅黑椒鹽、黑松露鹽,味道更出,宮崎和牛肉質肥美嫩滑,配上香蒜粒,入口味道更濃郁!接住就係牛油燒汁阿根廷紅蝦配雜菜,同牛油香煎黑椒鮑魚,師傅同時間一齊將兩款食材一齊煮,師傅已將阿根廷紅蝦已去殼,入口肉質彈牙爽口,味道十分香濃;而鮑魚亦煎得剛好惹味,入口彈牙爽口入味!接住就係份西京燒比目魚扒,份量十足,入口啖啖肉,肉質嫩滑,師傅將魚皮煎得十分香口入味,旁邊加埋炒野菜,味道十足!套餐還有海鮮炒飯,師傅在鐵板上兩三下熟練手勢就將不同海鮮同飯炒勻,入口飯身彈牙煙靭
師傅在鐵板上即時將牛之盛合之
套餐還有海鮮炒飯,師傅在鐵板上兩三下熟練手勢就將不同海鮮同飯炒勻,入口飯身彈牙煙靭,加上彈牙魷魚圈,帆立貝粒等海鮮,真係食得十分滿足!
最後送上跟餐甜品伯爵茶口味同焦糖咖啡蛋糕各一,作為今晚嘅完結,感覺十分滿足,份量亦十足豐富!
飲品就點了杯鹹檸七消解一下鐵板燒嘅熱氣😊
朋友推介這裡真係十分抵食大份,加上質素唔錯,一個價錢有齊這樣份量同質素,真係超值抵食!