2011-08-14
因今日lunch食得唔夠盡興,所以經vicky介紹,0係尖沙咀九龍公園某大廈行上2排樓梯即到那條街,原來果條街有好多餐廳,酒bar,比較寧靜呢~有好多餐廳都係樓上經營 我地就去星加坡餐廳試試看~ 5pm到達,當然仲有tea set~ 共28款~真的相當多選擇 我地坐窗邊的卡位,環境幾好,人流都幾多~唔見主菜menu,因為想看看主菜menu,其實起初想試試咖哩款式的,但朋友話有d辣,所以唔試... 而我點左1客好耐無食o既西炒飯 配熱檸水上飲品先~之後都幾快上主菜~職員仲好好地幫我地移開桌上的飲品,才放下主菜於各人桌前的位置~真的很貼心 聽朋友話呢道o既職員好多都係星加坡人呢~所以都幾正宗喔!! 碟炒飯都幾大碟,又夠鍋氣~可惜全部粟米也較為燶....基本上無乜邊粒可以食落口... 炒飯幾好味~又唔會oily!有雜菜粒,腸仔,火腿粒~每啖也有茄汁的味道呢~ 見朋友點的雞扒烏冬的雞扒係一整塊,好大塊喔~如果切開2件會比較方便食用呢~ 又另1朋友的 豉椒肉片炒可也是不錯似的~ 雖然見其他食家認為呢間餐廳麻麻地,但我為求食簡便的港式下午茶,又覺得不錯呢~
上飲品先~ 之後都幾快上主菜~職員仲好好地幫我地移開桌上的飲品,才放下主菜於各人桌前的位置~真的很貼心 聽朋友話呢道o既職員好多都係星加坡人呢~所以都幾正宗喔!! 碟炒飯都幾大碟,又夠鍋氣~可惜全部粟米也較為燶....基本上無乜邊粒可以食落口... 炒飯幾好味~又唔會oily!有雜菜粒,腸仔,火腿粒~每啖也有茄汁的味道呢~ 見朋友點的雞扒烏冬的雞扒係一整塊, 好大塊喔~如果切開2件會比較方便食用呢~ 又另1朋友的 豉椒肉片炒可也是不錯似的~ 雖然見其他食家認為呢間餐廳麻麻地,但我為求食簡便的港式下午茶,又覺得不錯呢~