2023-09-11 685 瀏覽
係中環收工,一個人又唔想食快餐同埋譚仔,經過見到呢間主打食石板牛扒ge 餐廳,就一個人膽粗粗咁入咗嚟試吓裡面嘅裝修風格都比較日式,同埋枱與枱之間都比較寬躺有唔同部位嘅牛扒,豬扒,雞扒,羊扒,鵝肝,仲有日本和牛選擇,我今次就選擇咗150g A5嘅和牛牛肩胛肉眼($178)係等緊攞牛扒嘅期間,我就去咗食自助區攞湯同埋沙律菜,沙律吧好豐富,除咗有生菜,仲有青瓜絲,泡菜,大豆芽,蕃茄仔等選擇,沙律醬有芝麻醬醬汁亦都有十幾種選擇,除咗大路嘅燒汁同韓國辣醬,特別啲嘅仲有黑松露蒜蓉,芝士醬攞完所有配菜之後個牛扒就來到啦,職員已經攞咗圍裙俾我,提醒我唔好俾牛扒汁彈到和牛牛肩胛肉眼肉味比較濃,肉質厚實卻又軟嫩,而油花細緻,每碟有八大塊,你想要幾多成熟可以自由控制,而且石板唔夠熱,可以給職員再換過另一塊,而且跟餐仲可以配一個白飯、紫菜飯或者咖喱飯🍛,咖喱飯都唔使額外加錢,當然唔可以錯過啦,咖喱係日式咖喱甜甜地好開胃

裡面嘅裝修風格都比較日式,同埋枱與枱之間都比較寬躺