2016-12-14
$208 有蠔食既自助餐真係好抵,所以同一班同事Book檯去食因為Hold 檯只會Hold 5分鐘,所以我地都好準時就去到。企係接待處已經見到有好多野食放左出黎,入到去就坐之後都係出返去接待處拎野食餐廳入面既裝修好靚,都坐得好舒服~呢張相大概係餐廳環境既三分一~如果唔係怕影響到其他食客,我仲想影多D!先係兩舊水仲要有蠔食,都做定心理準備食物種類同埋質素都唔會高,但係估唔到又幾有驚喜Bor!沙律、海鮮冷盤、熟食同甜品都有!沙律一睇就覺得好入味!好似紅菜頭沙律同蜆殼粉沙律,一定係醃左好耐好入味!仲有熟食都整得好有心機!水牛雞翼醃夠味先炸,炸完仲再拎去焗~唔會熱氣又入味紅酒煮牛脷整得好好!唔似食緊牛脷,反而可以煮到牛腩咁啖啖肉,真係好正!餐廳仲好有衣食唔會浪費食物,食物食完一款先有機會轉另一款~食完兩轉鴨胸再轉一次煙三文魚,額外覺得煙三文魚好食呀!仲有蟹腳都好新鮮!D蟹腳好似啱啱上水咁痴住D藤壺,估唔到兩百蚊既自助餐都有咁高質既食材既然呢個自助餐係食蠔又點會無主角呢~D蠔全部都好大隻,隻隻都手掌咁大,好啱整焗蠔食~好重蠔味同金屬味,真係好新鮮好甜!最鐘意食呢D蠔味咁濃郁既蠔!就連臭左既蠔都好
企係接待處已經見到有好多野食放左出黎,入到去就坐之後都係出返去接待處拎野食 餐廳入面既裝修好靚,都坐得好舒服~呢張相大概係餐廳環境既三分一~
如果唔係怕影響到其他食客,我仲想影多D!
沙律、海鮮冷盤、熟食同甜品都有!
餐廳仲好有衣食唔會浪費食物,食物食完一款先有機會轉另一款~
食完兩轉鴨胸再轉一次煙三文魚,額外覺得煙三文魚好食呀!
既然呢個自助餐係食蠔又點會無主角呢~
D蠔全部都好大隻,隻隻都手掌咁大,好啱整焗蠔食~
就連臭左既蠔都好靚仔完全唔似有事!
仲有幾款啫喱食!我第一次食自助餐有我最愛既啫喱咋!
呢餐飯真係好值$208呢個價!如果係$208既我都會考慮下返黎Encore~會考慮架~