2023-04-22
位於銅鑼灣嘅呢一間日式燒肉餐廳,見到佢有四個放題餐俾大家揀,我同朋友就揀咗最貴嘅D餐,試晒佢哋唔同嘅肉類,價錢雖然貴,但係性價比絕對高!呢度除咗有唔同肉類選擇之外,亦都有壽司、小食、沙律等等,比起出面食自助餐,個人認為呢一間日式燒肉店都係唔錯嘅選擇!我哋揀嘅D餐,有得食日本餐黑毛和牛放題同埋九款唔同種類嘅海鮮,而喺點菜之前,餐廳已經會送上各種肉類同唔同部位俾我哋試晒咁多款肉先!舟盛合舟盛合真係一個好豐富嘅選擇,有牛、豚、雞、海鮮同埋野菜,應有盡有!桶盛桶盛係一個好適合肉食愛好者嘅選擇,牛肋肉、牛里脊肉、豚肉同埋雞肉都非常美味。炭香撲鼻,口感美妙,肉食愛好者唔可以錯過。極上花盛合極上花盛合真係極品中嘅極品,和牛牛肋肉同和牛里脊肉肉質極佳,每一口都充滿濃厚嘅肉香。牛舌如果加上蔬菜,又鹹又香又脆口,味道絕佳!是日寶箱是日寶箱嘅和牛西冷質量一流,肉質豐滿,口感絲滑。4天梯(和牛4種)4天梯嘅黑毛和牛選擇豐富,四款不同嘅和牛部位,每一款都有獨特嘅風味同口感。打卡都一流,真係一個好享受嘅選擇!極上和牛夏多布里昂部位真係令人驚艷,肉質香滑,完全有入口即溶嘅感覺!除咗一開始送上嘅肉類之外,個人認為有幾
舟盛合
桶盛
極上花盛合
是日寶箱
是日寶箱嘅和牛西冷質量一流,肉質豐滿,口感絲滑。
4天梯(和牛4種)
除咗一開始送上嘅肉類之外,個人認為有幾款肉類同小食,都幾值得試吓。
薄炙蔥花牛舌(鹽味)
薄炙蔥花牛舌鹽味香氣四溢,口感豐滿,蔥花提鮮,令味道更加豐富。
黑松露牛油帆立貝
黑松露牛油帆立貝口感豐滿,松露香氣撲鼻,牛油燒烤帆立貝更顯鮮美,口感極佳。
宮崎南蠻炸雞卷
宮崎南蠻炸雞卷香脆可口,雞肉鮮嫩多汁,南蠻醬汁更添風味,一試難忘。
一口和牛配柚子醋
一口和牛配柚子醋味道清新,和牛肉質絲滑,柚子醋帶出一絲清爽,令人回味無窮。
總括,呢間日式燒肉放題餐廳嘅D餐真係物超所值,各款食物都好美味,特別推介比肉食愛好者。