2020-05-27 2507 瀏覽
雖然限聚令仍未放寬,但見本地零新增感染個案,一於約齊好姊妹去晚飯。特價餐有唔同組合,我們見龍蝦餐的菜式豐富,4人都不過是$788, 加埋一都唔駛$1000,值得一試。龍蝦先上,不算大隻,即是肉不多。但它用𧐢油及其他調味料,炒得很入味。加上龍蝦肉的彈牙質感,好鮮味。龍蝦殻及露荀都沾滿醬汁,好味到想連殼都食埋。😋😋😋第二個菜是XO醬爆金姿,即墨魚片。墨魚片很彈牙,有墨魚的口感,配以翡翠瓜及彩椒,感覺健康。呢個菜味道唔錯,只是略嫌咸了一些。跟著是花膠濃雞湯,呢個湯一上枱已見其功力,稀稠度剛好。飲落唔咸,有濃郁的雞味,又有大大件的花膠,清甜可口,完全超值。最難得是飲完唔口渴,即味精唔重。👍🏻👍🏻👍🏻醬燒琵琶鴨是同樣地好味,皮脆肉厚,無乜肥膏,有鴨肉獨特的香味。牠一D都唔乾身,肉質嫩滑Juicy,一流!😋😋😋蔥油蒸海花班,時間啱啱好,啖啖肉,豉油調較過,很鮮味!😃😃😃章魚雞粒飯材料足,也炒得好味。由於有很多東菇及芥蘭頭,感覺健康。本來已很飽兼對紅棗糕無乜興趣,諗住試少少便算。點知呢個糕暖暖地,好濃紅棗味,又唔甜,實在太好味,結果成個食晒。👍🏻👍🏻👍🏻這個套餐,絕對超值。

這個套餐,絕對超值。
2020-05-04
  • 醬燒琵琶鴨