2014-05-09 1005 瀏覽
第一次寫食評, 請多多見諒, 因好想俾其他人知邊到有好野食, 邊到唔好去食, 所以由我新搬屋既今日開始, 我會多多批評....啱啱搬入太子區住, 第一個入住後既早餐, 我是但搵一間茶記幫襯食個hea既早餐, 行到荔枝角道, 見到有幾間茶餐廳, 行到金翠門口, 見到較新既裝飾, 唔似其他個幾間較舊既 (怕同好多長者一齊, 有陣味), 於是走一入去, 打開門後, 聽到幾位女侍應叫 "早晨呀, 幾多位呀? 埋邊卡位坐呀, 有位喎", 我就跟隨佢既意思坐了坐後就問我食咩早餐呀, 有ABCD餐, 你睇下今日想食D咩? 好NICE呀, 好有親切感呀我就叫左個D餐米粉有一碗熱騰騰既米粉, 仲有一份餐肉太陽蛋配又軟又熱既牛油餐包及熱奶茶, 都係$24咋, 個麵包值得一讚係又軟又熱架, 出面好少茶餐廳會咁做, 好好食呀 !!份量絕對唔少, 一定飽呀 !!

我就叫左個D餐米粉
D餐-雪菜肉絲米粉
題外話/補充資料: 同個女侍應閒談之間, 得知呢間餐廳廚師係由前老字號金鳳班底自己開既, 所以質數有保證喎, 佢仲介紹我下次黎食鐡扒餐呀, 咁樣應該我會好快就再幫襯 !!
2014-05-03
$24 (早餐)
D餐-雪菜肉絲米粉