3K
2016-05-06 1329 瀏覽
友人Chan Chan又有好介紹、1字頭晚飯套餐咁都比佢揾到、真係佩服。一間中式酒樓、装潢古色古鄉、門前招牌位有點似拍古装武合片外境感覺。一埸黎到梗係試下1字頭嘅晚飯套餐。今時今日物價高漲、閒閒地一餐晚飯要三數百元。咁優惠無理由拒絕、無論好食與否、試過就知…。實在餓得打鼓、先叫了一人一客的奇趣蚱多士、熱烘烘、金黃一塊、嚼落酥脆香口、建議和伴菜同吃、可減油膩感。上湯波士頓龍蝦伊麵底(半隻)先上場、絕無取巧、足足半隻程現眼前、嘩啦啦。。。啖啖肉、味香濃彈牙、果真滋味。伊麵底就略為茨汁多了。果皮蒸南非鮑雖不是大大隻、但勝在有嚼口、果皮的香味滲入了鮑魚內、每啖散發出優香。籠仔荷葉蒸雞、配料豐富、有紅棗、杞子、香菇和金華火腿。雞肉嫩滑、口感不錯。鮮竹野菌浸菜苗中規中矩、菜嫩清甜。套餐份量頗多、肚皮己漲卜卜、但友人Chan Chan嚷著要食招牌勝哥單腳炒飯、好啦好啦、既然是招牌菜、食盡吧!其實點解要叫單腳炒飯吸?聽講古時的大厨是單起腳來炒飯、哈哈!!真有趣!飯粒飽滿炒得乾身、最特色是將雞蛋打勻落鑊炸脆、還有絲絲蟹肉、口感層次豐富、大滿足!養顏燕窩蛋白杏仁茶另我雀躍、不甜不膩、還可養顏、如可添多碗就

優惠套餐
奇趣蚱多士
伊麵底就略為茨汁多了。
果皮蒸南非鮑
籠仔荷葉蒸雞、配料豐富、有紅棗、杞子、香菇和金華火腿。
雞肉嫩滑、口感不錯。
籠仔荷葉蒸雞
籠仔荷葉蒸雞
鮮竹野菌浸菜苗中規中矩、菜嫩清甜。
鮮竹野菌浸菜苗
勝哥單腳炒飯
養顏燕窩蛋白杏仁茶另我雀躍、不甜不膩、還可養顏、如可添多碗就好了。
養顏燕窩蛋白杏仁茶
整体食物水準不錯、位置方便、價錢超值、可推介之列。
2016-05-05
奇趣蚱多士