2018-06-13 47 瀏覽
深水埗食日本野都唔係好多選擇之前去過西九龍商場食,見到呢一間都開門面好靚所以就入咗去。黑蒜拉面一定係食拉好必點嘅。先嘗一口香濃既蒜香味,入口純滑,麪條口感一流,加上小量湯汁依附再麪條上,更本是絕對。最後我選的是厚切叉燒,可謂啖啖肉,在不斷嘴嚼中肉汁慢慢滲出,正厚切叉燒,這是獨立再加的小食,因為覺得太美味,不在額外再加多一份厚切叉燒另上。這次由於沒有湯的依附,叉燒的味道入口時更為清晰,根本讓我的味蕾感覺戀愛嘅味道叫咗炸雞,一上來看見大大件炸雞,金黃的外表,就忍5住馬上嘗試。一口咬下,酥脆聲隨之二來,然後嫩肉,肉汁在口中釋放。正在生痱子嘅我也不禁多嚐朋友仲叫咗辣嘅拉麵,不過我唔食辣,見個樣都覺得好似好濃郁同行嘅朋友覺得好夠味。應該都加左隻糖心蛋呢度糖心蛋留心出嚟好香,鍾意食蛋嘅人一定要加佢啊。