🤑激平價$8🇭🇰花生醬千層酥 🥜 超厚粗粒花生醬夾心 酥皮超酥脆 回購無數次 ✅ 🐭 米奇老豬Vol. 413🐷[百事吉餅店]身為百事吉嘅忠實擁躉幾乎每日都會幫襯 🤭繼芝麻包、豆漿蛋白(遲d出post再詳細介紹、超推薦)之後呢個千層花生醬酥榮登老豬嘅Top3🥉⚠️記住要去灣仔道果間先有㗎!.🐖🐖 《千層花生醬酥》🐖🐖 💰$8💰中間嘅厚層花生醬夾心超❣️香❣️🥜口感紮實 呈乾身膏狀 但完全唔會油膩❣️而且撈左好多炒/烤香左嘅原粒花生又脆又香口❣️花生迷approve ✅酥皮係港式杏仁酥條嘅口感 🇭🇰面頭灑左糖霜 提升左甜度首層比底層更富空氣感 更鬆化雖然無法式拿破崙嘅焦糖牛油香🥹但為左個花生醬 我可以😎.❣️🐭總評分🐷❣️味道:8.4/10 服務:N/A環境:N/ACP值:✴️ 高 ✴️ENCORE:✅ .自費️⭕/試食.📍百事吉餅店 📍灣仔灣仔道67號地舖其他分店(不過⬇️呢間無)灣仔石水渠街15號地舖.#米奇老豬_灣仔區#米奇老豬_糕點#米奇老豬_花生#百事吉 #灣仔美食 #銅鑼灣美食 #千層酥 #酥皮 #杏仁酥 #杏仁條 #花生 #花生酥 #花生醬 #花生控 #粗粒花生醬 #拿破崙 #拿破崙蛋糕 #千層

🐭 米奇老豬Vol. 413🐷
[百事吉餅店]
身為百事吉嘅忠實擁躉
幾乎每日都會幫襯 🤭
繼芝麻包、豆漿蛋白(遲d出post再詳細介紹、超推薦)之後
呢個千層花生醬酥榮登老豬嘅Top3🥉
⚠️記住要去灣仔道果間先有㗎!
🐖🐖 《千層花生醬酥》🐖🐖

ENCORE:✅

自費️⭕/試食

📍百事吉餅店 📍
灣仔灣仔道67號地舖

其他分店(不過⬇️呢間無)
灣仔石水渠街15號地舖

#米奇老豬_灣仔區
#米奇老豬_糕點
#米奇老豬_花生

#百事吉 #灣仔美食 #銅鑼灣美食 #千層酥 #酥皮 #杏仁酥 #杏仁條 #花生 #花生酥 #花生醬 #花生控 #粗粒花生醬 #拿破崙 #拿破崙蛋糕 #千層蛋糕 #香港麵包 #港式麵包 #港式美食 #香港甜品 #灣仔好去處 #芝麻包 #菠蘿包 #花生朱古力 #平價美食 #花生粉 #炒花生 #唐餅
外賣自取