餐廳: SUKIYAKIYA
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-01-03 580 瀏覽
每逢除夕之夜又係男朋友破費之時~🥰由於我同佢都係壽喜燒狂迷🥹去咗澳洲咁耐 一直都冇食過壽喜燒 返到香港即刻book除夕嗰日去食~今次除夕我提早咗一個月book 而且book嘅時候要比半數訂金先會確認訂坐🥹由訂完枱嗰刻開始已經一直好期待呢一餐😚首先一入到門口個環境好舒適 充滿着日式風格 而且店員會覺得好有禮貌 好Nice咁歡迎我哋 真係會令人有種VIP feel🤭一坐低店員就會逐個套餐好仔細咁同你介紹 而且非常有禮貌同好態度 值得讚許!🥰而我係訂座嗰陣已經講明其中一位唔食raw food 所以店員都好細心咁將四款入邊嘅其中兩款幫我煮熟或者轉熟食 呢點我係覺得好細心 令我成個用餐體驗好舒服🥰今次呢間相對其他我曾經食過嘅壽喜燒店 雖然肉質差唔多 但係呢間份量超級足料~我都肯定呢間嘅肉量絕對係我食過眾多和牛壽喜燒店最有份量~🤫而配菜方面就同樣會有野菜鍋同埋烏冬飯等等 呢方面我就覺得比較遜色 因為煮法同普通日式火鍋一樣冇咩特別🤔相對於之前食過一間比較出名嘅壽喜燒 @sukiyaki_mori 我同男朋友都一致認為嗰間嘅煮法好食d!🫣因為嗰間喺煮嘅過程裏邊有加糖會令到和牛配合壽喜燒汁更加濃郁~整體
每逢除夕之夜又係男朋友破費之時~🥰

呢方面我就覺得比較遜色
因為煮法同普通日式火鍋一樣冇咩特別🤔

整體來講呢間嘅服務態度同埋肉嘅份量的而且確係值回票價👍🏻
但個人preference都係鍾意之前嗰間嘅烹調方法多啲
不過相對嚟講另一間會仲難book位 我個陣係親自去鋪頭book位😹
假如我食唔到另一間壽喜燒而又想食壽喜燒嘅時候都會再encore呢間~
而且適逢New Year 餐廳仲送咗支sake俾比每枱客人🥰

Revisit: yesss🙌🏻
💰: 1000pp (特別鳴謝男朋友銀包)

#emily出街食👅👅 #emilysbelly灣仔 #emilysbelly燒肉
  • A5和牛