2022-06-14 199 瀏覽
如果要搵個詞語去形容諸勝堂呢間餐廳,我會想用「可愛」!🐽初初新開既時間見到佢個名叫咩咩堂同埋🐷logo,就覺得應該係食日本野,睇餐牌先知原來唔係,佢似算係間新式茶記。價錢黎講唔算親民,所以一直都無試到,直至最近見食評啲相幾吸引,都想黎試下。椒香瑞士汁芫茜拌麵 $56配 自家鹵水雞翼 麵底算大份,個瑞士汁味道剛剛好,配埋椒香同芫茜幾夾,可以好快食晒雞翼都幾入味,唔錯!諸勝堂招牌印尼雙撈麵 $60配炒日本滑蛋及肉眼豬扒成個麵擺得好靚,無諗過印尼撈麵可以整得咁靚,味道都唔錯熱奶茶 (跟餐)味道係普通茶餐廳味,無咩特別。愛爾蘭咖啡(跟餐+$4)黎呢度既另一個原因其實係呢杯咖啡,好少地方有得飲愛爾蘭咖啡☕️Cafe都唔係間間有,無諗過茶記會有,呢度竟然有!!放低杯野既時候無酒味有少少失望,不過之後攪左幾下又有返酒味所以大家記得攪攪佢再飲雖然唔可以同$60蚊杯既愛爾蘭咖啡比,不過以跟餐+$4黎講係算係好唔錯,值得再黎飲可愛地方:餐碟有🐷logo,成件事好可愛,另外入面有個主題牆有好多可愛既貓仔豬仔。另一可愛之處係居然有QR code睇英文日文餐牌:以下係餐牌:整體黎講真係唔錯,可以再黎
如果要搵個詞語去形容諸勝堂呢間餐廳,我會想用「可愛」!🐽

椒香瑞士汁芫茜拌麵 $56
配 自家鹵水雞翼
椒香瑞士汁芫茜拌麵

雞翼都幾入味,唔錯!

諸勝堂招牌印尼雙撈麵 $60
配炒日本滑蛋及肉眼豬扒
諸勝堂招牌印尼雙撈麵

成個麵擺得好靚,無諗過印尼撈麵可以整得咁靚,味道都唔錯

熱奶茶

熱奶茶 (跟餐)
味道係普通茶餐廳味,無咩特別。
愛爾蘭咖啡

愛爾蘭咖啡(跟餐+$4)
放低杯野既時候無酒味有少少失望,不過之後攪左幾下又有返酒味
所以大家記得攪攪佢再飲

可愛地方:

另一可愛之處係居然有QR code睇英文日文餐牌:

以下係餐牌:

整體黎講真係唔錯,可以再黎

椒香瑞士汁芫茜拌麵
諸勝堂招牌印尼雙撈麵