2008-01-08
今日同埋班同事去呢間野食lunch,點知食到我爆粗!唔單止食物差,員工服務更加係差到pk!!!先講食物,呢間野招牌菜係海南雞飯,一心諗住試一試,誰不知連招牌菜都不知所謂!!一碟海南雞飯,d雞完全無鮮味,仲要凍冰冰,好似就咁響雪櫃拎出黎,d飯仲衰,乸埋一舊,食落仲章住個口,油份又唔夠,阿媽o係屋企住o的白飯仲好食過佢!我真係完全唔明白,o的咁ge菜可以用黎做招牌菜!!!!!講完食物,再講一講員工服務。員工ge服務态度,簡直完全唔掂,唔再去培訓下真係唔太掂。我地六個人12:00黎到...叫左六個餐,落左兩次單,好清楚咁話俾佢知,佢自己都覆左一次係無問題,但係唔知點解,我地坐左o係度半個鐘頭,連野飲都未黎過一杯,我要可樂同雪碧遮,唔使我落單先問可樂厰攞掛!結果催左第三次單聽個waitor哥哥講左三次「等等!出緊黎!」先至黎左三個最易出ge海南雞飯。跟住等到十二點四十五分,再催催佢問佢點解有三個飯同埋三杯野飲未到,先至發覺佢原來漏左單!簡直谷鬼氣!當我食食下唔夠油乾乾地ge飯,諗住飲返啖湯濕濕個口,個waitor就走埋黎問都唔問我一聲就收左我食左一半,仲有一大堆雞ge飯!豈有此理!!!!!!!
唔單止食物差,員工服務更加係差到pk!!!
講完食物,再講一講員工服務。員工ge服務态度,簡直完全唔掂,唔再去培訓下真係唔太掂。我地六個人12:00黎到...叫左六個餐,落左兩次單,好清楚咁話俾佢知,佢自己都覆左一次係無問題,但係唔知點解,我地坐左o係度半個鐘頭,連野飲都未黎過一杯,我要可樂同雪碧遮,唔使我落單先問可樂厰攞掛!結果催左第三次單聽個waitor哥哥講左三次「等等!出緊黎!」先至黎左三個最易出ge海南雞飯。跟住等到十二點四十五分,再催催佢問佢點解有三個飯同埋三杯野飲未到,先至發覺佢原來漏左單!簡直谷鬼氣!當我食食下唔夠油乾乾地ge飯,諗住飲返啖湯濕濕個口,個waitor就走埋黎問都唔問我一聲就收左我食左一半,仲有一大堆雞ge飯!豈有此理!!!!!!!!!!最緊要呀....係o係個湯裏面o個舊咁ge冬瓜呀,又苦又硬架!
我發誓我以後都唔會黎呢間咁ge野度食埋曬o的咁ge昆人雞飯呀~我勸籲各位千祈唔好去呢間野度試啦。
-----十個唔得-----