2024-08-23
.牛大人真係冇呃人 因為真係食到飽一飽😘旺角瓊華總店環境寬敞 座位舒適 最啱一大班朋友聚餐佢哋嘅火鍋湯底選擇多 而且全部都用新鮮材料熬製 味道濃郁 絕對唔會令你失望🤣.🐷 台灣鳳梨雞鍋
呢個湯底真係必試 用新鮮鳳梨、雞肉、藥材等熬製😙湯底清甜鮮美 帶有淡淡嘅鳳梨香氣🍍 真係好正😂 雞肉好嫩滑 而且吸晒湯底嘅精華 食落去好香甜 🤣🐷澳洲M9和牛牛丸入咗嘅時候就已經有😚高級嘅和牛 果然係唔同啲🤣口感特別彈牙 一咬開仲有少少爆汁嘅感覺牛味係極濃架🤩佢哋有超級多款牛肉、豬肉、羊肉可以選擇😆小編叫咗唔少碟牛🤣上腹牛五花肥瘦均勻😚SRF美國黑牛後腿肉又幾香幾大塊🥩安格斯牛小排就更加唔使講啦 成塊牛肉隊落個煲到 十秒左右就食得 一啖一塊牛小排 成口牛真係超正仲有小編非常推薦澳洲M5和牛牛肩卷🤣因為賣相都幾吸引 未開始淥都已經見到塊牛肉非常新鮮🤣配料配料仲有好多選擇 小編亦都好鍾意叫佢哋嘅唔同「滑」平時去打邊爐 🍲 好多時食到嘅墨魚滑 蝦滑 其實口感都唔係特別超正但係今次小編就覺得有啲surprise首先非常容易處理 唔會黐立立黐住條「刮」另外就係口感爽口 而且有啲幾特別嘅味例如蟹籽墨魚醬漿 仍然完全
牛大人真係冇呃人 因為真係食到飽一飽😘
旺角瓊華總店環境寬敞 座位舒適 最啱一大班朋友聚餐
🐷 台灣鳳梨雞鍋 呢個湯底真係必試 用新鮮鳳梨、雞肉、藥材等熬製😙
🐷澳洲M9和牛牛丸
入咗嘅時候就已經有😚高級嘅和牛 果然係唔同啲🤣
口感特別彈牙 一咬開仲有少少爆汁嘅感覺
牛味係極濃架🤩
佢哋有超級多款牛肉、豬肉、羊肉可以選擇😆
小編叫咗唔少碟牛🤣
上腹牛五花肥瘦均勻😚
SRF美國黑牛後腿肉又幾香幾大塊
配料配料仲有好多選擇 小編亦都好鍾意叫佢哋嘅唔同「滑」
但係今次小編就覺得有啲surprise
首先非常容易處理 唔會黐立立黐住條「刮」
另外就係口感爽口 而且有啲幾特別嘅味
例如蟹籽墨魚醬漿 仍然完全係又香又彈牙嘅墨魚丸再昇華
鍾意食魚嘅朋友 就一定唔能夠錯過佢哋嘅脆肉鯇 無論係鯇魚片定係鯇魚腩都唔錯
咬落去爽脆 而且食得出好新鮮 🤩🧜
美人花膠亦都係一個非常受歡迎嘅配菜 有邊個唔想變呢? ?想食住嘢都可以變靚嘅話真係要識得食好嘅嘢 打邊爐都有花膠食 雖然個狀態偏向似係魚肚 未必係啲好名貴嘅花膠
但係膠原蛋白滿滿 真係食多啲都唔怕😆
油炸鬼會冇咁刮口🤩
另一個好想介紹嘅就係😂逢甲Q爽雞腳筋🤣
首先佢唔係好辣 而且成個調味都唔錯 攞嚟做開胃小菜真係
而且雞腳跟口感特別 🤩
除咗手機裏面落單嘅嘢食之外 牛大人嘅自助食物同埋飲品吧枱度非常豐富🤣
啲蔬菜款式好多😘 小編次次嚟都會落好多粟米落個湯到🌽
仲有就係嘢飲好多選擇 除咗出面嘅罐裝嘢飲紙包飲品 其實出面仲有啲唔同嘅茶比大家飲 外觀好靚好似啲手搖咁
最近仲有活動like佢哋社交平台可以有芒椰奶西 😚 勁好飲🌿 呢杯嘢飲 簡直係小編嘅童年回憶😆
手機下單其實都有嘢飲揀 例如冬瓜茶、酸梅湯 可以幫助消滯🥬 咁就可以食得更多😏(非科學根據😀😂😂😂😂😂)
仲有甜品方面 出面竟然有雀巢雪糕同Dryers嘅雪條 😜 兩者都唔錯喎😉
牛大人台灣火鍋吃到飽 📍 旺角彌敦道628號瓊華中心8樓全層
#吃貨日常 #香港 #火鍋 #旺角美食 #hkfoodie #foodiehk #九龍 #九龍好去處