2023-11-08
上幾次係大角咀食完嘢,發現都有好多小店🤩,今次嚟大角咀想食啲甜嘢,離遠見到3 CREPEs呢間鋪出面有堆人係到等外賣👥,行近睇原來係一間日式可麗餅專門店🌯,一於試一試佢啦!3 CREPEs 有賣甜/鹹可麗餅,超過20種款式,即叫即整,非常之新鮮!🤗 最特別嘅係廚房外牆採用玻璃設計,可以見到店長製作可麗餅嘅過程,未食已經令人充滿期待感呀!-焦糖吉士🌯 - HKD 48首先就叫咗呢個人氣焦糖吉士🌯,可麗餅皮拎上手好軟熟,咬落口煙韌得嚟又好有蛋香味😋而經火槍燒過嘅焦糖面好脆好香口,忌廉同吉士醬香滑得嚟仲份量十足呀!🥰每次大大啖食到成口cream真係超有滿足感呀!😆完全唔膩~ 最令人驚喜嘅係食到低仲有啲花生粒🥜,令成個餅嘅味道多咗層次,口感好豐富,作為花生迷食落真係令人回味🤤-柚子蜂蜜冰茶🧋 - HKD 30天氣轉涼飲柚子蜂蜜🧋潤一潤喉嚨😙,冰茶飲落唔會太甜,淡淡柚子味令人覺得好清新,真係一流😎-平時食完飯都好鍾意食少少甜品滿足下😆,今次依間可麗餅味道相當唔錯,即叫即整,新鮮之餘口味仲有好多選擇🤤,如果大家食慣咗甜味,仲有鹹嘅口味可以試下添~ 而店長都相當有禮貌👍🏻, 會同我地介紹下各款可麗餅
焦糖吉士🌯 - HKD 48
柚子蜂蜜冰茶🧋 - HKD 30
平時食完飯都好鍾意食少少甜品滿足下😆,今次依間可麗餅味道相當唔錯,即叫即整,新鮮之餘口味仲有好多選擇🤤,如果大家食慣咗甜味,仲有鹹嘅口味可以試下添~ 而店長都相當有禮貌👍🏻, 會同我地介紹下各款可麗餅,令人感到舊時的街坊情懷🥰,如果大家經過大角咀想試下甜品不妨考慮下3 CREPEs嚟返個足料可麗餅啦😋