2020-08-17
黃店 💛 #將軍澳 #ETea #茶星人夏日熱辣辣,又係我去試黃店嘢飲嘅時間,今次試咗呢間「茶星人」😚 除咗將軍澳,茶星人喺美孚、天水圍、屯門、粉嶺、大角咀都有分店咖~🧀 黑糖波霸厚芝奶 (大杯) ($38)兩杯飲品都有超厚嘅芝士奶蓋,店員提醒我哋要試咗奶蓋先,果然真係好正,奶蓋又滑味道又香濃,鹹鹹哋嘅芝奶味真係好邪惡,鍾意芝士奶蓋嘅人一定要試呢杯🤤 但係如果撈勻咗奶蓋,黑糖味就會冇咁濃郁啦,如果想試曬兩種唔同嘅味道就唔好咁快撈啦😈 不過啲珍珠都係好食同埋好多嘅🥳🍑 芝芝桃桃 (大杯) ($38)兩杯飲品我都嗌咗少甜(50%糖),芝芝桃桃比我想像中酸,覺得好開胃,令人想一啖又一啖咁飲超快飲曬😝大杯有成700ml,飲到最後會覺得有少少太酸,將啲奶蓋撈勻就好飲曬啦🤤🤤
🧀 黑糖波霸厚芝奶 (大杯) ($38)
🍑 芝芝桃桃 (大杯) ($38)