2022-09-08 48 瀏覽
朋友帶我嚟到位於旺角這間「神燈燒」食燒肉放題,入到店內環境寬敞,四周圍都有好靚嘅七彩繽紛壁畫,打卡不錯👍這裏有五款不同價錢的放題選擇,我們就選擇了$468有大約186款食物,有頂級美國牛肉、海鮮、刺身、燉湯和甜品等😋場外亦有多款不同肉類、熟食、沙律、甜品和雪糕可供選擇!澳洲M7和牛牛肋肉/澳洲M9和牛西冷/西班牙黑毛豬五花肉牛肋肉色澤新鮮,牛肉味濃郁,和牛西冷煎到大約八成熟,加入少量黑椒做調味,入口好Juice。五花肉肥瘦適中,咬落油脂滲出,好香好惹味。美國頂級雪花牛小排/美國頂級板翼西冷/美國安格斯肉眼扒這裏的牛肉款式多,第二轉再試其他款式的牛肉。牛小排雪花分佈平均,肉質鮮嫩,板翼西冷非常粉嫩多汁而且肉味香濃,安格斯肉眼扒有入口即溶嘅感覺。蒜蓉生蠔生蠔雖然細細粒,但夠新鮮加入蒜蓉一齊食,特別香口。墨魚咀/雞腎我墨魚咀同雞腎燒至微焦,加入岩鹽,鹹鹹地又爽口!刺身我們點了三文魚、北寄貝、吞拿魚和甜蝦,刺身種類多,鮮甜味充足,特別是三文魚,魚油充足好肥美,甜蝦鮮甜帶點爽口。最後食埋杯雪糕,呢一餐非常滿足😋
澳洲M7和牛牛肋肉/澳洲M9和牛西冷/西班牙黑毛豬五花肉
美國頂級雪花牛小排/美國頂級板翼西冷/美國安格斯肉眼扒
蒜蓉生蠔
生蠔雖然細細粒,但夠新鮮加入蒜蓉一齊食,特別香口。
墨魚咀/雞腎
我墨魚咀同雞腎燒至微焦,加入岩鹽,鹹鹹地又爽口!
刺身
最後食埋杯雪糕,呢一餐非常滿足😋