2022-12-02
和氣食堂(沙田)📍沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下35號舖🤍 4點刺身盛B $198我同朋友都好鍾意食刺身,所以都點咗呢個刺身盛😍 入面有三文魚、油甘魚、甜蝦、赤貝,不得不讚嘅係刺身真係好新鮮,三文魚同油甘魚都好厚身,超有滿足感!🤍 北海卷 $138呢個北海卷都好特別,最上層鋪咗甜甜哋脆卜卜嘅三文魚籽,跟住係鮮甜嘅海膽,下面有吞拿魚蓉,最底嘅係紫菜飯卷,口感好豐富,多重享受😋🤍 大阪豬扒丼 $90呢個豬扒丼嘅賣相已經好澎湃,見到個樣都知道厲害,最上層係木魚絲,跟住有一層好足料嘅蔬菜絲,下面有炸到脆卜卜嘅吉列豬扒,再下面就夾住塊煎蛋,底層就係米飯,真係超級豐富🤤🤍 七味河豚干 $52河豚干加咗少少七味粉好惹味,食落去口感腍腍哋,有咬口得嚟又唔會韌,用嚟做下酒菜真係一流👍🏻🤍 燒日本廣島蠔x2(蒜蓉/芝士) $54廣島蠔夠晒鮮甜,蒜蓉味落咗滿滿嘅蒜蓉喺面,蒜香味十足!芝士味都好出色,鋪咗一層厚厚嘅芝士去燒隻蠔,芝士味好香濃!兩款口味都不相伯仲😍🤍 鹽味燒牛舌 $45我同朋友都好鍾意食牛舌,今次都點咗呢個鹽味燒牛舌,食落有濃厚嘅牛舌香味,仲好厚身,值得食多幾串🤭整體評分:味道 🌟🌟🌟🌟環
📍沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下35號舖
🤍 4點刺身盛B $198