今日同朋友去旺角兆萬中心食晚飯,見呢間餐廳係Openrice上面嘅評價唔錯,決定一試。一開始會送一個火鍋同一個海鮮拼盤。火鍋可以自己揀湯底,我同朋友揀咗和牛壽喜燒。壽喜燒嘅味道都唔錯,送上嚟嘅鍋入面有和牛同娃娃菜。覺得唔夠可以自己用手機再落單,我同朋友都另外嗌咗一碟和牛同生菜。之後仲有海鮮拼盤,有三文魚、帶子、八爪魚、蟹棒、蝦同生蠔等等,超級抵食。另外嗌咗壽司,花之戀同炙燒三文魚嘅味道好好,所以之後我哋又重覆嗌咗第二次仲嗌咗牛油果軟殼蟹, 同炙燒芝士三文魚壽司。我哋仲嗌咗唔同嘅燒物同炸物。例如扇貝炒粉絲,紫薯波波、炸牛奶、炸蟹柳、炸蝦、雞肉串燒、從燒青魚等等。到咗甜品環節,有好多嘅選擇。除咗有泡芙、焦糖燉蛋、各式布甸之外,仲有馬卡龍。仲有好多唔同款式嘅雪糕可以任君選擇,整體嚟講真係超抵食

第二次仲嗌咗牛油果軟殼蟹, 同炙燒芝士三文魚壽司

仲有好多唔同款式嘅雪糕可以任君選擇,整體嚟講真係超抵食