2018-12-31
返完通宵工, 自己一個係附近食埋早餐先返屋企訓,在荔枝角站揀左嚟間這間似係工業區食堂,坐底睇餐牌,被她的沙嗲牛肉潛艇吸引住,於是叫了一個‘早晨極品2‘隔左幾分鐘就餐到,快其實也是港式茶餐廳一大賣點份餐很大,應該足夠兩個女仔食,當然我咁大食,梗係一個人也可KO佢餐包括一大碗仿鮑片火腿公仔麵(原本係通粉,我轉了麵),火腿奄列,仲有沙嗲牛肉潛艇(另有熱狗/菠蘿油可以選擇,價錢仲平$2)個麵剛剛煮好爽口彈牙,仿鮑片俾得很大方,有三片,而且湯底亦不錯,有濃濃的雞湯味,但又不會太咸火腿奄列不會過熟,仍然有蛋漿至於我最期待嘅沙嗲牛肉潛艇,真的是整個早餐嘅靈魂,首先佢有整熱個包,整個也熱辣辣,而且包上面嘅芝麻,更令其加多一點香味,餡料嘅沙嗲牛肉糧頗多,而沙嗲香而不辣,滲透在包內,而且汁多到可流出整體而言,令我有想下次特登再去之感
隔左幾分鐘就餐到,快其實也是港式茶餐廳一大賣點
火腿奄列不會過熟,仍然有蛋漿
整體而言,令我有想下次特登再去之感