放假無嘢做,自自然然就會去搵好西食好西,知道太和個頭都有好多唔錯嘅餐廳~今次簡左木船泰國粉麵專門店黎食個lunch~唔洗等好耐位就可以入坐,餐廳空間唔會好逼,坐得好舒服。午餐分左午市套餐同午市定食套餐,分別就在於後者係多左份小食同湯飲!事關我同男朋友都好肚餓,所以簡左定食套餐🤣(同埋啲嘢食睇落都正啲)咁就叫左招牌燒豚肉飯同埋jumbo木船湯河,同樣都係飲冬陰公湯😛飲品方面我就叫左杯青檸梳打,見到大象牌嘅梳打水都即刻feel到好泰,再加上男朋友個杯嘅新鮮椰青,令我覺得有一刻係咪去緊旅行😹(好似諗多左)講番嘢食方面,冬陰公湯我俾10個like,好香椰香味,重點係唔會好辣,岩曬香港人口味,仲要有好多湯料食,真係未食先飽。湯河嘅湯底食得出係花過心思去烹調,份量唔洗講真係超級多。不得不提個小食3樣都好好食(木耳、雞卷、朱古力蛋糕)。到最後招牌燒豚肉,痴線架有咁多肉,面頭先係一大渣酸蘿蔔,肉下面仲有隻溫泉蛋,成個配搭都好豐富,同樣俾10個like!下次我諗我會想試埋個海南雞飯,見好多人叫,個樣都好吸引🤤🤤🤤

唔洗等好耐位就可以入坐,餐廳空間唔會好逼,坐得好舒服。