2015-08-09
由於此pizza舖近公司嘅關係,再加上之前上咗openrice排行榜第2位,我同同事都躍躍欲試,奈何價錢唔平,始終得個講字。。今次同朋友相約鰂魚涌,就即管試吓~之前睇食評都知此舖裝飾別具風格,古舊得嚟滲入少少artistic元素。例如隻碟就有個上世紀女士嘅樣,同埋牆上有個科幻得嚟融入咗數學方程式嘅掛鐘,呢啲絕對係影相位,玩味十足i like it講番正題喇: 嘢食水準整體唔錯,意粉嗌咗我最愛嘅carbonara, 汁creamy夠稠意粉爽口,煙肉份量足,再加埋黑椒調味整體ok, 不過如果多啲芝士同蛋汁就更carbonara了。主菜pizza就果然名不虛傳超巨型 regular size都有成12寸,兩個人食唔晒要打包。。佢呢度嘅pizza係薄批,餅底薄得嚟又有質感,咬落鬆軟,批邊就有少少crispy,幾好; 呢個批材料有火腿同磨菇配以茄醬同芝士,簡簡單單已頗美味: 火腿大塊鹹度適中,磨菇夠新鮮彈牙,芝士又唔會太濃太滯,至於蕃茄醬就清甜,唔似連鎖店嗰啲咁濃味咁搶口,值得一試。最後試吓小食雞翼。。皮脆肉嫩冇雪藏味,再加上黑椒(again)味道可口,推介!!