2024-12-24
《鳳雛燉雞 (旺角)》韓國菜係我心目中一直都唔係排得好前,早排諗起好耐以前食過一間傳統韓式燉雞想再去食,點知一search先知原來果間執左都好一段日子。咁我就一直心心念念,又比我係旺角收工行街搵到呢間鳳雛燉雞,就食你啦!🍗🐥招牌JJIM DAK鳳雛燉雞我地一入餐廳未坐低嘅時候見到隔離枱上左一盤好大嘅餸,我就已經知道係你啦!無骨雞真係啱晒我呢啲又懶又想啖啖肉嘅人😋 我地見咁大堆頭都醒目先叫左個招牌燉雞,嘩想講份量都真係幾誇張🫨 入邊首先有好多舊好滑嘅雞件,極多洋蔥薯仔蘿蔔青瓜呢啲蔬菜煮出嚟嘅湯係有種甜味。配埋韓國菜唔少得嘅辣味覺嚟講真心滿足左🥹 配料仲有超彈牙冬粉🤭我地仲加左必備嘅年糕!係超超超超超索味!食完成個人都真係暖笠笠🧣食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5用餐體驗 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5真心值全5星👍🏻如果你都想試下出色嘅韓國料理,記得bookmark定呢間餐廳,約埋三五知己一齊嚟試下👨👨👧👦 地址: 旺角彌敦道726號10樓#Korean #koreanfood #chicken #jjimdak #bongchu #asianfood #hkfoodie #hkfoo
🍗🐥招牌JJIM DAK鳳雛燉雞
食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
用餐體驗 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
真心值全5星👍🏻
地址: 旺角彌敦道726號10樓
#Korean #koreanfood #chicken #jjimdak #bongchu #asianfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram