2024-06-16
平時好少食米線嘅我,今日食完呢間<貴緣小鍋米線>之後,真係真心愛上咗呢度嘅蕃茄湯底同醉雞湯底米線,真係足料大碗又好食!!<酒煮醉香鮮雞豬軟骨紅薯粉另外加配甜酸齋>醉雞湯底帶有微微嘅藥材香味同埋酒味,入口清甜。醉雞份量好多,都有5、6件,而且舊舊都有好多肉,雞肉都非常之嫩滑。豬軟骨炆得非常之入味好食。甜酸齋酸酸甜甜,好好味!紅薯粉入口軟糯而帶點Q彈的感覺,同湯底好夾。<特濃新鮮蕃茄湯米線配豬軟骨、腩肉、手打魚腐>超濃郁的蕃茄湯底入面有大大舊新鮮蕃茄,湯底好鮮甜。豬軟骨有半隻手掌咁大舊,而且非常之厚肉,炆得夠淋。腩肉肥瘦適中,入口帶少少微辣,非常好味。手打魚腐脹卜卜,大大舊,吸收曬蕃茄濃湯嘅精華,咬落去有爆湯嘅感覺。小食叫咗蒜泥雞絲山,呢個蒜泥雞絲山來到原來非常之多雞肉,配合埋蒜蓉香味濃厚而帶點微辣嘅醬汁,充滿驚喜。
<酒煮醉香鮮雞豬軟骨紅薯粉
另外加配甜酸齋>
<特濃新鮮蕃茄湯米線
配豬軟骨、腩肉、手打魚腐>