2017-01-27 1799 瀏覽
今天有朋友自遠方來, 他們聽說東大街好多野食, 想我地帶去試, 最初我地想食魚蛋粉, 不過太多人, 所以逛了一陣, 就找到這間我地坐定定後, 一睇menu, 就發現這裡的食物, 樣樣都咁大隻, 我地以為去左大人國, 好彩今次飯局男多女少, 所以多多都食得到, 所以刻意點左大大隻雞翼、超大吉列豬扒, 還點了蟹肉沙律, 三文魚香草意粉同香蒜帶子意粉大大隻雞翼:雞翼有一隻筷子咁長、脆得皮脆肉嫩, 咬開皮, 肉汁同熱氣不停流出超大吉列豬扒:一隻碟咁大嘅豬扒,炸得很脆, 肉汁還能夠保留, 肉不會炸得很乾蟹肉牛油果沙律:蟹肉同牛油果份量多, 特意用容器盛載蟹肉牛油果沙律醬, 填得滿滿, 上面蟹籽爽口, pok pok 脆, 底下菜很爽口三文魚香草意粉同香蒜帶子意粉:三文魚同帶子份量大, 煎得香脆,香草/香蒜味濃, 意粉軟硬度適中