2014-07-14
話說第一次through XX club book 左呢度食high tea...俾晒錢~ 淨係拎張receipt 去食~係by terry cross-over 0既~ 本住未試過食呢間餐廳咁去食~準時三點鐘去到~ 等左五分鐘度就入到去~ 被安排向住窗嘅位~望住個靚景期望十分之大~跟住陸陸續續都有好多人尼左食一樣0既嘢~ 但等左差唔多十分鐘先有個人尼問我地飲乜~呢個係玫瑰主題high tea...當然係飲rose tea...叫完飲嘢又要等多十分鐘先有嘢食~眼見D遲過我地入尼0既人都食緊~~都有小小無奈~但ok...心情好等一陣~嘢食尼到係份量少D...但都可以試下~點知一食~~真係好難食~!!由個 scone,咸點 到甜品都好難食~~scone 真係好難食~!!救命~~又笠口~ 原以為佢會因為玫瑰主題...D jam會係rose strawberry jam...點知都係好普通0既strawberry jam,仲要係唔好味0既~當中有兩樣係杯裝0既嘢食~~但枱面只係得刀同叉~ spoon 都無隻~杯rose tea 只係得一杯~~見到人地有一pot 我懷疑緊係佢地飲其他嘢定係佢地無
望住個靚景期望十分之大~
嘢食尼到係份量少D...但都可以試下~
scone 真係好難食~!!救命~~又笠口~
杯rose tea 只係得一杯~~見到人地有一pot 我懷疑緊係佢地飲其他嘢定係佢地無晒D pot~
隻杯仲要有茶漬~ 唔知係唔洗唔乾淨定係倒茶先倒瀉~
anyway...杯rose tea 都好難飲~ :( 但問題係我地連水都無杯架~
食完想快D走~去食D好嘢安慰自己~~又費事就咁走左去~咪叫waitor 埋單囉~~
點知佢真係拎張單尼叫我俾錢~~ @_@
過左陣先另一個waitor 拎埋份by terry gift 係我地~~ 真係失望到即時走,連開份gift 睇下都唔想~
第一次食high tea 會咁樣趕住走去食返D正常嘢~