2015-11-26 307 瀏覽
今日同朋友去左九龍城食泰國菜,食完之後朋友話想食中式糖水,經過太子道禁啱見到一間新開嘅(芝心糖人街),在門口睇睇下就比店員介紹左入去,好啦,見店員咁有禮貌就同朋友一齊入去試下啦,我地四個人一人叫一個中式糖水同榴槤班戟,芒果班戟一齊食,綠豆沙,桑寄生, 腐竹薏米同木瓜燉雪耳,真係估吾到,給我們一個驚喜,d糖水味道真係好好味,完全好似在家食的感覺,好足料,我沒有食綠豆沙,但聞到好香好香臭草味道,真係好小糖水店有這種香味,下次一定會試,我食左木瓜燉雪耳,食得出真係好用心燉,有D好香好香杏仁味同木瓜味,木瓜好新鮮好大,好好味, 腐竹糖水睇得出好足料,重有要講埋個榴槤班戟,未食切開都聞到好勁濃厚味道,如果吾食榴槤的人,我諗真係頂吾住,真係好香,總知呢間糖水真的可以一試,由其是中式糖水。