2018-04-17
係Openrice搵到呢間中西合璧既餐廳,本人對任何種類既中餐都好感興趣,所以決定一試~門面都係中西合璧,兩隻石獅子超級有霸氣!我地就決定一人叫一個午市套餐!點心係《Fang Fang蝦餃皇 配 海苔素粉粿》先講蝦餃 皮薄,但涵同我地平時食既蝦餃有小小唔同,唔知係大舊左定點,但感覺比平時豐富推介!!!!海苔素粉粿係超級好味💯入面有大量木耳,為粉粿加左爽脆口感,非常有驚喜!另外個皮真係值得一提,平時好食既皮都只不過係薄,但佢仲多左軟糯既口感,完全係帶到另一個層次😍😍😍前菜我地一個叫左 《黑毛豬火腿蟹肉玉米羹》黑毛豬咸咸地,為玉米羹味道增加層次朋友就叫左《雜菜沙律》黎到完全嚇親,冇諗過咁大碟😂 啲菜好新鮮,食得出係靚菜,汁就另上,落幾蟹任君選擇主菜叫左《柚子咕嚕肉(豬)》同 《鮮百合露荀炒雞髀菇》飯叫左《松子蔥花蛋炒飯》《柚子咕嚕肉》超級推薦‼️除左平時咕嚕肉會見到既菠蘿之外,仲有紅石榴!菠蘿仲要係新鮮菠蘿,唔係罐頭😋單係啲配菜已經好好味肉炸得酥脆,但肉質仍然keep到滑有肉汁🤤🤤《鮮百合露荀炒雞髀菇》所有材料都好新鮮,鮮百花平時係街食都唔好食,但呢個唔苦又夠粉,露荀亦處理得好好,冇渣😋😋不
門面都係中西合璧,兩隻石獅子超級有霸氣!
我地就決定一人叫一個午市套餐!
點心係《Fang Fang蝦餃皇 配 海苔素粉粿》
前菜我地一個叫左 《黑毛豬火腿蟹肉玉米羹》
黑毛豬咸咸地,為玉米羹味道增加層次
朋友就叫左《雜菜沙律》
黎到完全嚇親,冇諗過咁大碟😂
啲菜好新鮮,食得出係靚菜,汁就另上,落幾蟹任君選擇
主菜叫左《柚子咕嚕肉(豬)》同 《鮮百合露荀炒雞髀菇》
飯叫左《松子蔥花蛋炒飯》
《柚子咕嚕肉》超級推薦‼️
肉炸得酥脆,但肉質仍然keep到滑有肉汁🤤🤤
《鮮百合露荀炒雞髀菇》
不過就偏咸左小小
甜品《椰子奶凍》
椰子奶凍滑溜,奶味極濃,懷疑係3.6牛奶整既🥛 加埋百香果汁,酸酸甜甜超級正!
《奶皇小甘荀 配 擂沙湯圓》
奶皇小甘荀既皮同點心皮一樣軟糯有口感😋
本身個餐係跟茶既
叫左jasmine green tea,冇諗過係成壺咁上😂