2021-04-19 547 瀏覽
🇭🇰榮記粉麵·呢間係我由中學食到依家一路都咁中意既車仔麵😍😍我自己覺得渣甸街分店好食D 不過我媽咪話牛腩就糖街好食D🤣·三餸車仔麵$44佢地個湯底係有腩汁既 好夠味得黎唔會油膩 無論食咩麵底都好好食 不過我自己最中意都係米粉😈之後佢個冬菇係超大片 好有口感 而且佢係有至少5-6片 開心 佢地既蘿蔔都好甜 而且索曬汁 好正🤤個魚腐我今次就第一次試 佢入面超多氣孔 一咬超級juicy 都唔錯 不過我覺得佢有D太粗糙 我中意魚片頭個個口感多D😂 ·滷水雞翼尖$28 l 淨菜$20佢個雞翼尖我又係覺得好好食 佢啲雞翼尖唔會話好多肥膏 而且係真係入晒味 一咬就出晒嚟😍😍之後佢個菜大大兜 不過佢個腐乳係偏鹹少少🤭·#rbyeat#rby港式#rby銅鑼灣 #rby黃大仙·📍銅鑼灣渣甸街43號地下📍銅鑼灣糖街27號A地下📍黃大仙下邨龍樂樓熟食亭2號檔
🇭🇰榮記粉麵

#rby銅鑼灣 #rby黃大仙
📍銅鑼灣渣甸街43號地下
📍銅鑼灣糖街27號A地下
📍黃大仙下邨龍樂樓熟食亭2號檔
5 分鐘 (堂食)
三餸車仔麵
  • 滷水雞翼尖