2022-11-26 144 瀏覽
炸雞控又出動,鍾意食炸雞嘅朋友應該對呢間來自韓國嘅李家炸雞唔會陌生。今次揀咗響西灣河呢間分店。人少少只係叫咗兩樣野- 「原味炸雞」同「芝士味炸雞」各半隻,加個「牛肉炒粉絲」。上菜已經聞到炸雞陣陣嘅香味,入口真係不得了。炸得好鬆脆,唔會好油膩,雞肉嫩滑,真係好正。原味同芝士味各有特色,我自己就比較喜愛原味,但鍾意食芝士嘅朋友可以試下芝士味,佢落重芝士,味道勁出。牛肉炒粉絲分量十足,三幾個人都足夠。粉絲好軟熟煙韌,配埋牛肉、紅蘿蔔絲、洋蔥同菜,炒得十分香口,甜甜地,味道好好。餐牌亦有唔少酒精同非酒精飲品選擇,啱晒一邊食炸雞,一邊飲嘢。我地點咗黑莓梳打同檸檬梳打各一杯,口味清新,食炸雞一流。餐廳環境寬敞,好有韓國feel,適合一班人食飯吹水飲野,下次有機會再約多幾個朋友,可以去試吓其他炸雞口味同菜式。