2022-01-07 358 瀏覽
小島•澳門菜 銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場13樓1302號舖平安夜早收工就梗係去shopping啦~ shopping前就梗係要醫肚先la~ 同同事兩個去咗Time Square嘅《小島.澳門菜》度食lunch,衣間餐廳一直想試好耐,但係成日都勁多人排隊,難得今日walk in唔洗等!我地叫咗兩個set lunch,套餐仲送埋餐湯同餐飲,另外每個set仲可以加配兩款小食,我地叫咗3款《溫泉火山口葡國雞芝士焗飯》個汁好味!香濃得黎又唔會太濃味剛剛好,配埋流心蛋黃一齊食勁正!再配埋大大片菠蘿好開胃!《葡式牛肝菌芝士焗鴨肉飯》好香嘅肝菌味!飯係珍珠米,整得好乾身,粒粒飯都充滿鴨肉香味,再配埋臘腸同橄欖,味道更多一個層次!《葡撻》蛋漿部份好香滑,酥皮亦好鬆脆,美中不足係個撻底比較油《海鹽檸檬燒沙甸魚》個調味係幾惹味嘅,不過魚就比較腥《芝士馬介休薯球》超級好味!連平時唔係好食馬介休嘅同事都大讚!馬介休外皮炸得香脆,內裡軟棉棉,加埋芝士嘅鹹香,超勁夾!另外再點埋個醬汁,又再多一個風味!整體黎講,衣間餐廳絕對冇令我失望!每樣餸都好好味,下次一定會再黎!
小島•澳門菜
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場13樓1302號舖

《溫泉火山口葡國雞芝士焗飯》

《葡式牛肝菌芝士焗鴨肉飯》

《葡撻》
蛋漿部份好香滑,酥皮亦好鬆脆,美中不足係個撻底比較油

《海鹽檸檬燒沙甸魚》
個調味係幾惹味嘅,不過魚就比較腥

《芝士馬介休薯球》