2023-11-30 143 瀏覽
馬鞍山一日遊,🚶‍♀️🚶行到攰攰地要搵嘢食,突然之間好想食碗牛腩河,入到京瑞廣場二期,見到有粉面店就即刻 坐低,每人叫一碗河粉,Honey 要牛腩河,我要潮州三寶河,有牛腩牛筋牛肚。店員介紹奶茶好正,🍵☕️我地每人要一杯奶茶試下,尼度好乾淨好光猛,店員好有禮貌,客流不斷,可見D野好食,兩碗粉好快送到,大大碗面頭舖滿牛腩牛筋牛肚,仲有一大羹芫茜蔥, 聞到香噴噴。食牛腩粉當然少不了辣椒醬,尼度的辣椒醬油香鮮辣,令到啲牛腩更加好味,當然加少少醋就錦上添花。辣椒油同醋係食粉麵不可缺少的調味料,檯面的辣椒醬和醋樽是乾乾淨淨的,一點油跡也沒有,非常欣賞這乾淨的環境。奶茶也是名副其實,非常有水準。首先夠熱夠大杯,飲落茶味奶味調配平均,入口絲滑,食粉前同食粉後飲的奶茶味道都有少少不同,各有所長,是很好的體驗。這里的粉面餐早餐和下午茶有飲品送,所以是非常超值的。👍👍😋😋

我要潮州三寶河,有牛腩牛筋牛肚。

店員介紹奶茶好正,🍵☕️我地每人要一杯奶茶試下,