2014-09-11 917 瀏覽
今日真係超開心, 竟然俾我喺長州搵到一間甘好味既PIZZA 店, 幾位大食朋友食完晚飯仲吾夠, 唸住宵夜, 經過一間好細既PIZZQ 店, 裏面傳來十分香既肉味, 薄餅味,於是就外賣自取一個番朋友家食!裏面店鋪好細, 得一條長櫈俾等待既客人坐下甘, 有一個HK女人係負責落單, 另外就有一個外國男人,外國男人笑容可谷, 一邊笑笑口, 一邊在開放式既制PIZZA地方整PIZZA, 我地就在旁等待, 所以所有工序, 由用麵粉團搓到變餅底搽香料落肉材料再擺落焗爐焗都睇得好清楚。 我地叫左既薄餅基本上係選材料時乜都加D, 所以我叫佢雜錦!講番個PIZZA個味道, 真係十分十分好味!餅底厚度剛好, 上面既芝士醬同個餅底合而為一而且, 佢既菠蘿, 煙肉,火腿等材料全部都同佢落既香料MATCH,最重要又幾特別既係佢有落少少辣椒吊味, 令到成個PIZZA十分惹味左, 真係好正, 超級推介!!其實材料都係甘落, 應該最重要係擺落焗爐既時間. 所以整體個PIZZA口感係剛剛好, 吾太多吾太少!
我地叫左既薄餅基本上係選材料時乜都加D, 所以我叫佢雜錦!
講番個PIZZA個味道, 真係十分十分好味!

雜錦薄餅
2014-04-06
5 分鐘 (外賣自取)
$25 (宵夜)
雜錦薄餅