2022-11-27
今日喺銅鑼灣見到有一架好特別既咖啡車,有個寫住Kremaro既綠色走馬燈,車身主要係鋁既感覺,幾modern幾有style。佢主要賣咖啡為主,但都有小少量輕食,例如bagel, cookies等,佢仲可以即場幫你翻熱,等你可以飲住咖啡,食點甜食。注意呢架咖啡車不設座位,只有少少企位。 🥯抹茶草莓夾心貝果($32,9.2/10)外型討好!超級好味!抹茶creamcheese超濃既抹茶味,草莓creamcheese又超fresh既草莓味,一甘一酸配合得好好,仲有creamcheese既咸甜味,天衣無縫!另外,貝果焗完之後外脆內軟,好好食!😋 🥯可可布朗尼夾心貝果($38,9.2/10)朱古力控一定中意食呢個😈!佢有三款口感,朱古力貝果的煙靭,朱古力creamcheese既細滑加埋brownie既蛋糕質感,真係好好食!強烈推介。 ☕️Jacob Mocha($52,9/10)聖誕限定咖啡!積及橙咖啡!老闆話係細個童年回憶,好中意食積及朱古力橙餅,所以設計左杯橙同朱古力味咖啡!飲落十分之有驚喜!有橙味但又唔會太搶,咖啡好滑好香,奶泡亦都打得好細密。好好味好特別!我都開始懷念呢種味道。
🥯抹茶草莓夾心貝果($32,9.2/10)
🥯可可布朗尼夾心貝果($38,9.2/10)
☕️Jacob Mocha($52,9/10)