觀塘駱駝漆大廈係搵美食的好地方 朋友介紹來呢間CHILL-I食西餐 話好特別首先環境都係好舒服 餐廳唔算好大 但每個座位都有一定的空間感 而且周圍都有D畫 柔和的音樂 令人鬆一鬆我地叫左一款小食+2款主菜+飲品牛油蛋黃醬焗澳洲蘆筍溫泉蛋多士 $128意外的好食 濃郁的牛油蛋黃醬加上香脆多士 口感非常好而且蘆筍好新鮮 夾住食好FRESH 外面絕對食唔到呢個組合的味道流出黎的溫泉蛋慢煮豬鞍扒配溫泉蛋+飯 $148豬鞍扒煮得好淋又滑嫩 好容易入口 好有肉味配上蒜蓉汁 溫泉蛋和 白飯 味道好夾錫紙焗茴香檸檬香草牛油盲曹魚 $188呢條魚焗得比較耐 但絕對值得等超級推介呢款盲曹魚睇落唔覺有咩特別 食落個味道好刺激個味蕾香草牛油的濃厚香味 加上麻辣味 配上茴香檸檬的小小酸味另外魚柳焗得好滑 個皮又煎香左 諗起都流口水份量都有兩大塊 人生真係未食過呢個味道 好好食 值得一試玫瑰鮮奶咖啡$18有玫瑰味 好香的鮮奶咖啡薄荷青檸梳打 $28一邊食辣的盲曹魚 一邊飲杯梳打 好爽總結來說 CHILL-I 俾我感覺好特別 佢唔似普通西餐 出面D面餐來來去去都煎炸件肉 或者意粉都係個D但CHILL-I 的菜式都好
我地叫左一款小食+2款主菜+飲品

玫瑰鮮奶咖啡$18
有玫瑰味 好香的鮮奶咖啡

薄荷青檸梳打 $28
一邊食辣的盲曹魚 一邊飲杯梳打 好爽

但CHILL-I 的菜式都好特別 出面都冇食到過/見過 真係沉悶的生活中搵到D樂趣
下次再食D新菜式先
  • 煎焗檸檬麻辣茴香盲曹魚柳