2019-11-21
佢算係粥底火鍋既始祖哦!雖然佢面門唔搶眼、裝修唔靚,但食物水準保證超高!諗諗下好似四五年前己經開始食佢啦!當中當然有食過其他粥底火鍋啦~但始終都覺得佢最好食同最新鮮呢幾年佢都無加過價算係好有良心架啦大約四五年前都係$200內 到依家都無變呢個真心令我好驚訝!!之前係唔BOOK位食唔到,最近幾次去食我都可以好好彩walk in到有位服務都唔錯架 會教我地要淥幾耐 落咩先 睇個樣以為佢地好惡 其實好好人每次黎既野食都會有少少唔同 但佢一定會揀最新鮮既海鮮比大家食一開始食住啲油炸鬼先啦 就咁食又得 點下粥又得 仲有啲配菜 都好鮮甜架老闆話啲南瓜要最後先落 等啲粥吸曬啲鮮味~ 再用黎煲南瓜粥食 但要一路攪 如果唔係會痴底每樣海鮮上到枱都仲係好生猛好新鮮鮑魚好有咬口!又有鮮味 真係好好食!!啲蜆又大粒又脹卜卜咁 一咬開仲爆汁添呀蟹同魷魚筒 蟹同魷魚筒都係好鮮甜 彈牙隻蟹係實既 唔係果啲一煮完入邊都係水!聖子 魚蛋重點推介下啲魚旦啲魚旦好彈牙 點啲鼓油食~勁好食蝦同魚一樣啦 新鮮到爆炸~ 呢個唔記得左係咩 好似有一塊係蝦滑真係打出黎 打到漿狀咁 仲食到有原隻蝦肉 勁爽口彈牙雞塊 唔洗講啦 好滑!
雖然佢面門唔搶眼、裝修唔靚,但食物水準保證超高!
諗諗下好似四五年前己經開始食佢啦!
當中當然有食過其他粥底火鍋啦~
但始終都覺得佢最好食同最新鮮
呢幾年佢都無加過價
算係好有良心架啦
大約四五年前都係$200內 到依家都無變
呢個真心令我好驚訝!!
一開始食住啲油炸鬼先啦 就咁食又得 點下粥又得
仲有啲配菜 都好鮮甜架
老闆話啲南瓜要最後先落 等啲粥吸曬啲鮮味~
再用黎煲南瓜粥食 但要一路攪 如果唔係會痴底
每樣海鮮上到枱都仲係好生猛好新鮮
鮑魚好有咬口!又有鮮味 真係好好食!!
啲蜆又大粒又脹卜卜咁
一咬開仲爆汁添呀
蟹同魷魚筒
蟹同魷魚筒都係好鮮甜 彈牙
隻蟹係實既 唔係果啲一煮完入邊都係水!
聖子 魚蛋
重點推介下啲魚旦
啲魚旦好彈牙 點啲鼓油食~勁好食
蝦同魚
一樣啦 新鮮到爆炸~
呢個唔記得左係咩 好似有一塊係蝦滑
真係打出黎 打到漿狀咁
仲食到有原隻蝦肉
勁爽口彈牙
雞塊 唔洗講啦 好滑!