2016-05-18 611 瀏覽
今日去了葵芳行街, 行行下肚子餓就極速入太興坐低食D野啦. 之前吃過太興下午茶有款雞翼撈公仔面好好味, 之但係今次見到餐牌有另一款的圖片更加吸引...個名大概叫做雙色蟹籽三文魚炒飯, 價錢有DD貴要$53, 不過加多$3有冰鎮奶茶, 就叫呢款啦!! 雙色蟹籽三文魚炒飯:等左一陣先黎, 但一望見炒飯賣相真係好開心, 真係即炒的, 熱辣辣仲有煙出, 而且顏色好鬼靚...個飯入面仲非常足料, 無論係蛋, 三文魚, 蔥粒, 定係上面的兩色蟹籽, 份量都有好多呀! 估唔到三文魚都有咁多粒, 差不多可以"不"每一口都有三文魚在匙內, 每粒三文魚都好香好好味. 再加少少蟹籽連飯食, 口感豐富. 而且師傅炒飯應該都有相當的功架, 每粒飯都炒得好乾身, 唔油 唔濕, 炒飯黎講好高分呀!呢碟飯對我黎講真係做到色香味俱全, 抵比笑面!!!冰鎮奶茶:奶味重又夠香, 飲落滑口, 又唔會太凍, 好飲!

雙色蟹籽三文魚炒飯:

呢碟飯對我黎講真係做到色香味俱全, 抵比笑面!!!

冰鎮奶茶:
奶味重又夠香, 飲落滑口, 又唔會太凍, 好飲!

雙色蟹籽三文魚炒飯
2016-05-15