2019-10-07 71 瀏覽
依日黎到大西北旅行,下晝去完屯門再去元朗,來到元朗喺大馬路附近行左一陣已經開始有啲肚餓,咁於是我哋就搵嘢食啦,又唔係好想食飯又唔係好想食麵,咁見到有間話轉食餃子㗎喇喎,咪試吓囉。一坐低就覺得呢間平平凡凡嘅小店一啲都唔簡單,因為佢牆上邊嘅壁畫好特別好有意思。咁我地就叫左幾款餃子試吓啦流心咸旦蝦肉餃,熱辣辣香噴噴炸過嘅好有特色啊。鹹蛋配餃子嘅感覺真係唔錯,出面都無食過得呢度先有,好好食呀!招牌4拼餃入面有4款,分别係大白菜 韭菜 香芹 芫茜,係比較傳統嘅不過皮都算薄肉質又香口好食仲會配埋是日靚湯,無乜味精幾唔錯。另外一種係野生松茸鮮肉餃,佢個從戎味好香呀同埋肉一切食落去都好夾再飲埋杯冷豆漿就完成左我哋今晚嘅呢餐晚飯啦。而且價錢都好實惠。如果我都係住元朗我諗我都會成日嚟食呀!
咁我地就叫左幾款餃子試吓啦
2019-09-29