2023-06-07 1172 瀏覽
🇭🇰NEXT Shikaku·雖然呢間餐廳得三款麵 而且價錢偏貴少少 但係我覺得勁值得去試😍😍佢係真係每一款湯底都好足料 好重蠔味🦪而且佢係開放式廚房黎既 所以你係可以一路睇住廚師既每一個步驟 由佢煮麵 到燒叉燒 擺盤 全部都可以望到 好似睇緊表演咁 全餐飯都完全唔會悶🤩🤩·牡蠣沾麵$178 l 牡蠣清湯拉麵$158 兩款我自己就鍾意佢個沾麵多啲 佢個沾麵湯底濃郁啲 好濃既蠔味之餘完全唔會膩 就算食到最尾都好好食 超有層次😎而且我自己好鍾意呢個係用闊身啲嘅麵條既 食落好滑身 勁掛湯 超好食🍜至於個清湯食落都唔錯 佢食落都好香蠔味 不過就無沾麵個個咁濃郁🤣除左湯底之外佢個叉燒都好正 佢係完美既半肥瘦 油脂同肉質都好好🥰🥰之後入面既生蠔都好甜好creamy🦪·#rbyeat#rby日本菜 #rby拉麵#rby中環·📍中環歌賦街11號地舖
🇭🇰NEXT Shikaku
牡蠣沾麵$178