2023-03-02
呢日黎到呢間浜松水產食生日飯!真係好開心~ 朋友事前book定位, 揀左呢間係正大家中間點既日本餐廳, 旺角夠哂方便, 呢間浜松水產係地庫, 係地面行既時候要望清楚如果唔係好易走漏眼, 係地面落條樓梯就到左啦~ 佢既位置都幾闊落, 而店內既燈光都係比較暗,好適合一班朋友飲酒傾心事! 我地叫左個竹既刺身拼盤, 佢其實係日本拖羅盛盒, 呢個刺身拼盤有大拖羅, 中拖羅, 油甘魚, 海膽, 三文魚,北寄貝, 仲要裝飾得好靚! 真係好好食! D刺身好鮮味, 同放題個D 比簡直就係兩個唔同既級數, 呢度既用料新鮮好多, 又厚切好多! 我地都叫左隻時令生蠔黎食下~ $88, 成隻碟咁大隻, 好鮮味,又唔會好腥,好易入口! 都好想再encore 多幾隻~ 不過又想食下其他野~ 我地都各自叫左杯sapporo, 仲叫左池魚仔同炸雞送黎食! 真係好滿足! 炸池魚仔同埋炸雞同啤酒真係絕配! 下次一大班人黎食要試下佢地既sake!