2022-09-02 93 瀏覽
我同朋友都好鍾意食麻辣,去咗荃灣呢間餐廳試吓。我同朋友食完都大讚👍🏼👍🏼正宗川菜既味道餐廳裝修新穎,衛生乾淨,卡位闊落,坐得好舒服。餐牌有好多川菜選擇,全部都係我鍾意嘅食物😍😍至尊紅柳羊肉串 🍢呢個羊肉串好香,完全冇羊肉既騷味,食落口有濃烈嘅配孜然粉味,調味跳得好好,加上羊肉好嫩滑,食過返尋味酸菜江團魚 🐟 呢個酸菜魚份量好大,用料一啲都唔吝嗇。酸菜魚辣到啱啱好,個湯調得啱啱好,係正宗川菜嘅味道😍😍江豚魚係老闆介紹的,印象中未食過呢種魚,好有驚喜!通常大條嘅魚都冇乜魚味,但係呢條魚超級有魚味,仲要呢好嫩滑!!同埋佢唔多骨,啖啖肉。麻辣小龍蝦🦞香港好少地方有得食小龍蝦,呢間小龍蝦處理得好好,首先,佢嘅肉好爽甜,用料新鮮,另外,個汁調得好好,小龍蝦吸晒啲麻辣味,正!小龍蝦下面都鋪咗好多配菜,有香腸、粟米、紅蔥,全部配料都吸晒麻辣味嘅精華,好啱我呢啲辣妹青檸金橘梳打、西瓜波波冰食辣嘢一定要飲嘢,餐廳有好多特色凍飲,我哋叫咗兩款飲品,好好味😋

至尊紅柳羊肉串 🍢

酸菜江團魚 🐟

麻辣小龍蝦🦞

青檸金橘梳打、西瓜波波冰
2022-09-01