受疫情影響,入座前侍應會為食客量度體溫,餐廳座位亦都疏遠左。晚市6點,已經好多人,大部份人都係訂左位。如果想食,就好book定位,或者早d黎。叫左泰式無骨滷水豬手($98),黃咖哩($88),木瓜沙律($68),椰汁芒果糯米飯($48),泰國街頭雪糕(送)。豬手必叫,豬手既份量非常多,炆到勁"林",d豬皮既骨膠原出哂黎,而且滷水汁帶甜。醮埋酸酸辣辣既醬,更加惹味。豬手底下鋪住芥蘭,芥蘭吸左滷水汁,好好味。餐廳有3款口味既咖哩提供,黃咖哩唔辣,可以揀雞/牛腩。椰香味濃,一上枱就聞到好香。雞肉入味,薯仔外皮有d焦焦地既感覺,香口。如果唔想哂左d咖哩,可以叫薄餅/蒜蓉包,醮黎食一流。木瓜沙律份量又係好足,堆滿成一座山咁。酸辣味非常開胃,而且木瓜絲唔會切到過幼,有口感,夠爽脆。特別在於餐廳加入好多好細隻既紅蝦拌埋一齊食,望落以為係辣椒,配埋花生碎、芝麻食,口感十足。糯米飯熱辣辣,仲有煙出。糯米飯黏稠,椰漿好香,芒果夠甜。尼段時間,餐廳做promotion,每2位食客就可以試食一款泰國街頭雪糕,揀左椰子味。用椰子殼裝住2大球椰子味雪糕,配上花生粒、蘋果片、椰肉片,細味品嚐後椰子味慢慢滲出,配搭蘋

叫左泰式無骨滷水豬手($98)黃咖哩($88)木瓜沙律($68)椰汁芒果糯米飯($48)泰國街頭雪糕(送)

黃咖哩

椰汁芒果糯米飯

糯米飯熱辣辣,仲有煙出。糯米飯黏稠,椰漿好香,芒果夠甜。
泰國街頭雪糕(送)

尼段時間,餐廳做promotion,每2位食客就可以試食一款泰國街頭雪糕,揀左椰子味。用椰子殼裝住2大球椰子味雪糕,配上花生粒、蘋果片、椰肉片,細味品嚐後椰子味慢慢滲出,配搭蘋果感覺好fresh。花生就提升左雪糕既口感。

整體,餐廳裝潢靚,重點係食物煮得非常有水準,食完完全唔會口渴或者鹹。難得有間出色又抵食既泰國菜餐廳。
2020-03-29
黃咖哩
椰汁芒果糯米飯
泰國街頭雪糕(送)