2022-11-18 18 瀏覽
朋友推薦我過黎試一試,點知一試就沈迷,烤肉迷必食!呢間點近大圍站,行出黎5分鐘左右就可以搵到,店面唔算好大,勝在日式裝修精緻,氛圍感拉滿💮主推係烤肉🥩🥓同埋清酒🍶,不過聽日仲要開工,咁就下次先試酒,試下佢個烤肉先!點左佢既二人餐💰888,包前菜+主食+蒸物刺身+烤肉拼盤+飲品🥤🍃前菜番茄沙律🥗配芥末沙律汁,酸酸甜甜既番茄🍅配醬汁,即刻開胃晒🔥🍃刺身跟住上既係刺身,有三文魚,吞拿魚,蝦🦐,未食就見到啲刺身好生鮮,份量都足,刺身魚每樣三件+蝦一件,滿足食刺身既同事又唔怕影響一陣食烤肉🥰🍃蟹肉茶蒸睇上去平平無奇既茶蒸估唔到咁好食,面頭鋪滿左蟹肉,🍵下面既蒸蛋好嫩滑🍃烤肉拼盤:呢度烤肉配既係:玫瑰鹽,燒肉汁,蘋果汁,一定係專業既☺️☺️烤肉配玫瑰鹽再加少少蘋果汁提味,真係好正!拼盤都有好多款肉🐂!服務員姐姐好細心咁同我地講烤肉既順序: 特選牛小排:濃郁既油花味打開味蕾,好Q彈 橫隔膜:肌肉纖維比較多,口感有嚼勁 肉眼上蓋:肥瘦相間,香嫩多汁 牛肩心:比較爽脆,類似牛舌既口感 牛腹肉:油花層次明顯,濃濃牛肉風味 牛肋肉:精緻油脂既瘦肉,口感軟嫩鮮甜 野菜:菇

🍃前菜

🍃刺身

🍃蟹肉茶蒸

🍃烤肉拼盤:
特選牛小排:濃郁既油花味打開味蕾,好Q彈
橫隔膜:肌肉纖維比較多,口感有嚼勁
肉眼上蓋:肥瘦相間,香嫩多汁
牛肩心:比較爽脆,類似牛舌既口感
牛腹肉:油花層次明顯,濃濃牛肉風味
牛肋肉:精緻油脂既瘦肉,口感軟嫩鮮甜
野菜:菇,青椒,翠玉瓜
烤白鱔:烤既時間要耐啲,不過沾特質醬料烤先夠入味😝

🍃主食:溫泉玉子丼🥚
🍃飲料:🍇巨峰提子梳打水+🥤荔枝梳打水
🍃甜品:柚子雪芭

食飯既全程,服務員姐姐都好貼心咁安排,而且佢個裝修都好有氛圍,好適合聚餐傾計,可惜今次冇試到佢既清酒,下次一定要再安排😋😋
2022-11-16
  • 烤肉拼盤