2024-06-18
係我同朋友意外發現嘅寶藏餐廳,記得有次係book枱食同一條街既另外一間餐廳,點知book錯咗呢間。於是照試,點之就發現左正野!之後每次都係翻呢到食,一次都無食過另外嗰間,哈哈!首先勁鐘意佢既頭盤野菜盤,啲蘿蔔勁甜,配埋味增醬好好食!呢個華味鳥芝士卷,雖然得我一個人敢食,但真係好正,我一個人可以食曬成碟。有少少煙熏味既雞肉,卷住淡香既芝士,好夾。呢個免治雞肉棒,肉同軟骨既比例啱啱好。又唔會散開,仲有洋蔥香味。調味剛好!我自己唔食生蛋黃,就咁食已經勁正!每次嚟都係人頭兩串起!呢個燒唐揚又係意外收獲,燒到外脆內軟,入面仲勁juicy,配埋啲木魚碎好正。。仲有竟然冇影到相嘅雞壕肉,係人頭3串。啲肉係好多汁,好嫩之餘,個雞皮係燒到脆片咁。中間夾住一舊大蔥,好啱數,只能夠話老闆真係好識食!最後呢碟燒牛,個人口味就中間就有少少生得滯。有少少咬唔開,但味道都唔錯!呢間餐廳所有員工都好專業,可以一路食一路望到個燒烤爐睇住佢哋一個人點樣控制晒咁多串,完全唔簡單!餐廳環境都好日式,而且播住香港人耳熟能詳嘅舊歌,不過係唱緊日文!(屋企人好似話係香港啲舊歌抄日本的)成個用餐氣氛好好,員工好親切態度好好,有嗰種日
首先勁鐘意佢既頭盤野菜盤,啲蘿蔔勁甜,配埋味增醬好好食!
呢間餐廳所有員工都好專業,可以一路食一路望到個燒烤爐睇住佢哋一個人點樣控制晒咁多串,完全唔簡單!餐廳環境都好日式,而且播住香港人耳熟能詳嘅舊歌,不過係唱緊日文!(屋企人好似話係香港啲舊歌抄日本的)成個用餐氣氛好好,員工好親切態度好好,有嗰種日本居酒屋嘅感覺!