🤤巴黎第一牛角包❤️‍🔥|📍Gontran Cherrier次次路過都見到勁多人係度排隊買麵包而且人龍斷唔到尾😂一個客俾完錢又多兩個客入嚟買麵包🤣見到呢間店吸引力咁大所以決定試試佢🤪一試直接變愛店,連食評都未出就已經再回訪🥰♡藍莓奶油蛋白霜牛角包♡|💰$34首先呢一款牛角包就以最基礎嘅原味牛角包做基底。包體入面無內餡但表面有靚靚嘅藍莓蛋白霜,仲有一塊甜度適中嘅聖誕老人朱古力牌做裝飾💓雖然唔係新鮮出爐🥺但係咬落外皮仍然酥脆內裏柔軟略帶韌度而且牛油味足💓酸甜嘅藍莓蛋白霜亦昇華咗整體嘅味道,兩者味道相輔相成,令人食完唔會覺得甜腬同油膩🫶🏻不過用紙袋裝住會整花咗啲蛋白霜同埋食得有啲狼狽😂♡招牌法式焦糖奶油酥♡|💰$30雖然呢個唔係牛角包😂但見有啲客人一買就買5~6個😳而且賣相超靚🫶🏻於是就跟風買埋😏呢一個奶油酥同樣唔係新鮮出爐,所以外皮相對比較硬身。不過沿住包體紋路旋轉型咁慢慢開始食,就會食到外皮硬脆同內層柔軟嘅雙重口感。而且包體充滿牛油香同焦糖嘅甜味,但食完係完全唔滯💯簡直係完美配搭!差少少就因為佢係牛角包專門店而忽略咗其他麵包款式走寶🫡💡小插曲💡因為連續2日都嚟買包但每次都撞唔到麵包新鮮出爐

♡藍莓奶油蛋白霜牛角包♡|💰$34

♡招牌法式焦糖奶油酥♡|💰$30

💡小插曲💡因為連續2日都嚟買包但每次都撞唔到麵包新鮮出爐嘅時段🥲所以呢頭喺food court食完個焦糖奶油酥就再去睇下,居然俾我見到杏仁牛角包新鮮出爐!!!9秒9買咗🫶🏻🧏🏻‍♀️

♡杏仁牛角包♡|💰$32
❤️‍🔥夾麵包嘅時候已經feel到熱氣騰騰❤️‍🔥牛角包表面灑滿糖粉同埋鋪滿咗焗至金黃嘅杏仁片🤤原先以為都係以無內餡嘅牛角包作為基底,但一咬落去居然有少少拉絲嘅杏仁醬!有啲驚喜🤩外皮超級鬆脆🤩但係可能因為糖粉太多同埋牛角包尾尾位有一大塊杏仁醬所以相對甜腬🥺所以呢一款牛角包比較適合螞蟻人或者適合2人share多啲🫶🏻但忽略甜度嚟講,新鮮出爐嘅牛角包質感超級正🥰包體氣孔綿密💯希望下次可以食到新鮮出爐嘅原味牛角包/抹茶牛角包❤️‍🔥

❤️‍🔥有興趣睇更多食評可以follow ig : fatting_eateateat❤️‍🔥