2024-05-30
1932 瀏覽
朋友介紹呢間餐廳的一汁多菜定食不單止好食,而且性價比高,於是今晚就同老公黎食。一睇menu先係俾個新登場的甜品,油治及輕忌廉伴芭菲及雪糕套餐吸引左我眼球😍😍又怕叫兩個定食加甜品會食唔曬,所以就只叫左一個定食,定食有好多combinations 可以自行選擇,我哋就叫左個$99 三款熱菜加一款冷菜。冷菜揀左左口魚秋葵伴柚子醋櫻花蝦(另加$20)呢個大推,味道少少酸,夏天食好開胃,左口魚仲要好新鮮😍😍安格斯牛櫛瓜卷配自製洋蔥蘋果醬(另加$20)估唔到可以揀幾多成熟,牛味幾濃,入面包左櫛瓜片令到入口好有口感同清夾,唔會油膩👍👍秘製Masala雞少少辣,個雞肉幾嫩,最重要係冇雪藏味。鹿兒島吉列黑豚肉餅熱辣辣,炸到個外皮好鬆化,入面啲肉仲保留到好juicy😋😋個定食仲包左一碗白飯,一碗湯,個湯好足料,好好飲😋😋加左$26要左杯檸檬士多啤梨特飲,杯邊塗左啲鹽,飲入口幾夾,有啲士多啤梨肉係入面,飲入口好夾。油治及輕忌廉伴芭菲及雪糕套餐$99炸多士揀左柚子開心果味,配港式奶茶雪糕,一上枱賣相好吸引,雪糕奶茶味濃,炸多士炸到好鬆化,入面全部都係柚子忌廉,仲有粒粒嘅柚子肉,外面仲有粒粒開心果粒,食完一啲都
冷菜揀左左口魚秋葵伴柚子醋櫻花蝦(另加$20)
呢個大推,味道少少酸,夏天食好開胃,左口魚仲要好新鮮😍😍
安格斯牛櫛瓜卷配自製洋蔥蘋果醬(另加$20)
秘製Masala雞
少少辣,個雞肉幾嫩,最重要係冇雪藏味。
鹿兒島吉列黑豚肉餅
熱辣辣,炸到個外皮好鬆化,入面啲肉仲保留到好juicy😋😋
油治及輕忌廉伴芭菲及雪糕套餐$99
炸多士揀左柚子開心果味,配港式奶茶雪糕,一上枱賣相好吸引,雪糕奶茶味濃,炸多士炸到好鬆化,入面全部都係柚子忌廉,仲有粒粒嘅柚子肉,外面仲有粒粒開心果粒,食完一啲都唔覺得膩,仲包左杯朱古力脆脆&鮮果&麻糬&輕忌廉芭菲,多重口感,有麻糬嘅煙靭,又有鮮果同輕忌廉嘅鮮甜,呢個甜品極力推介。👍👍👍👍
我哋兩個食到又飽又大滿足😍😍