夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
覆桌呢間餐廳,其實幾個月前我已經黎食過㗎喇,覺得佢啲嘢食勁高質☺️!知道佢個Menu會base on 每季𣎴同新鮮嘅食材,不斷轉款,呢排呢又轉左另外一個Dinner Set啦,又可以試唔同嘅新嘢lu 😼!今日就book咗嚟呢度試吓佢新嘅呢個dinner set!最中意食omakase 就係廚師已經準備好㗎喇,完全唔需要揀食咩!👏🏼👏🏼👏🏼✅ 安康魚肝. 呢個魚缸,真係超好食,口感非常特別,😲好少喺其他地方食過!今次有得食覺得非常幸運!師傅特製㊙️咗鱈魚白子酸汁啫喱,非常特別,酸酸甜甜,勁開胃!啫喱滑嘟嘟,🈵口感特別令人驚喜!😼 靜岡高糖蕃茄,呢個蕃茄喺日本靜岡直送過嚟嘅非常鮮甜,勁新鮮, !諗咗一諗點解會係高糖嘅呢?原來個蕃茄一食落超甜,💯唔怪之得個名叫高糖啦!日本🇯🇵嚟嘅果然係唔同啲!✅ 香箱蟹🦀🦀🦀 wowwww 裏面超多嘢,有蟹膏,蟹子,蟹肉 ,仲有蟹醋啫喱!蟹膏勁鮮甜,肥美,一啖拍落去真係超正!加上嘅蟹肉同埋蟹醋啫喱,非常特色鮮味!食完一啖有一啖!😳✅ 海膽。黐線,勁多海膽!超肥美,🉐極Creamy!嚟到嘅時候,我超掙扎究竟逐粒逐粒海膽食?定係一嘢拍晒落口😌!我最後都係覺得一啖擺晒
✅ 海膽。黐線,勁多海膽!超肥美,🉐極Creamy!嚟到嘅時候,我超掙扎究竟逐粒逐粒海膽食?定係一嘢拍晒落口😌!我最後都係覺得一啖擺晒落口😏非常🈵滿足,所以就一啖食晒啦!海膽非常鮮甜😜,喺口裏面有陣陣嘅回甘香味!好正式!❗️❗️
✅ 白蝦!爽口彈牙,多數食開赤蝦,白蝦第一次食!好正,上面灑嗰啲竹炭鹽,更提鮮美!白蝦清新鮮甜,啱晒我口味!😍