餐廳: Route 83 (廣福道)
資訊:

2017-12-27 901 瀏覽
帶爸爸媽媽黎到朋友介紹嘅呢間Route 83食晚飯~至在想食爸爸最鍾意嘅豬手!.脆皮德國咸豬手配酸菜薯蓉 ($168)嗜豬手如命嘅爸爸都話呢個炸得皮脆肉香~😂真係超級大份量 夠2-3個人食外皮炸得好夠脆身 勝在不帶油膩感覺入面豬肉呈嫩粉色 肉質結實香口💕濃濃豬味 如果鍾意豬手嘅一定會好鍾意😂配上兩款嘅酸菜 酸甜味超開胃~令到食極唔膩而薯蓉本人實在好鍾意佢個texture 濕軟而且有陣陣牛油香very nice呢😏估唔到係大埔都搵到咁高質嘅脆皮豬手🐽.夏威夷手作薄餅 ($70)鍾意呢種薄身嘅pizza 咬落會香脆啲🤤唔會感覺成口麵粉~~媽咪點名要叫最經典嘅夏威夷口味!簡單係底部抹上酸甜蕃茄醬 上面舖上火腿同菠蘿 好滋味😍.芝士蜜糖芥末焗薯條 ($43)大推呢款😳😳😳😳😳個蜜糖芥末好味到一啖接一啖啊!💕不過真係要襯熱食啊!薯條比較粗身 所以好易會腍~.BBQ趣脆芝士流心牛肉漢堡 ($88)好鍾意個燒脆左嘅麵包 香氣完全逼哂出黎~而個牛肉漢堡扒切開會有芝士醬流出🙌牛肉相對結實啊 如果可以煮得鬆軟啲再配埋個芝士醬應該係無敵😂🙈
脆皮德國咸豬手配酸菜薯蓉

脆皮德國咸豬手配酸菜薯蓉 ($168)
嗜豬手如命嘅爸爸都話呢個炸得皮脆肉香~😂
真係超級大份量 夠2-3個人食
外皮炸得好夠脆身 勝在不帶油膩感覺
入面豬肉呈嫩粉色 肉質結實香口💕
濃濃豬味 如果鍾意豬手嘅一定會好鍾意😂
配上兩款嘅酸菜 酸甜味超開胃~令到食極唔膩
估唔到係大埔都搵到咁高質嘅脆皮豬手🐽
脆皮德國咸豬手配酸菜薯蓉

夏威夷手作薄餅 ($70)
媽咪點名要叫最經典嘅夏威夷口味!
簡單係底部抹上酸甜蕃茄醬 上面舖上火腿同菠蘿 好滋味😍
夏威夷手作薄餅

芝士蜜糖芥末焗薯條 ($43)
薯條比較粗身 所以好易會腍~
芝士蜜糖芥末焗薯條

BBQ趣脆芝士流心牛肉漢堡 ($88)
好鍾意個燒脆左嘅麵包 香氣完全逼哂出黎~
而個牛肉漢堡扒切開會有芝士醬流出🙌
BBQ趣脆芝士流心牛肉漢堡